Blaser R8 Luxus

Blaser R8 Luxus

När det kommer till R8-serien är det en favorit hos många jägare och en av de bästa studsarna på marknaden enligt många experter. Vad är det då som gör dessa vapen och specifikt Blaser R8 Luxus till en favorit hos många? Det ska vi försöka gå igenom i denna artikel.

Till att börja med vill vi påpeka att detta gevär går att använda med flera olika kalibrar och levereras med en kolv i Grade 4. Att vapnet klarar av flera olika kalibrar gör att du kan jaga allt vilt som finns tillgängligt i Sverige. Var dock noga med att använda rätt kaliber för rätt vilt.

Blaser R8 Luxus

Se erbjudandet för Blaser R8 Luxus

Tryck på knappen nedan för att slussas vidare till jaktbutiken som innehaver det bästa priset för vapnet!

Viktiga saker att veta om Blaser R8 Luxus

Det finns flera saker du bör veta om detta fantastiska vapen innan du bestämmer dig för att göra ett inköp. Det är en dyr investering men väl värt det då den kan ersätta ett flertal vapen i vapenskåpet.

  • Blint magasinbyte
  • Kan inte öppnas utan avsikt
  • Automatisk säkring
  • Magasinspärr
  • Avtryckarmekanism är tvångsstyrd
  • Hanspännar-säkerhetslåda

Nedan hittar du mer information om dessa funktioner och varför de är uppskattade bland jägare världen över.

Blint magasinbyte

Med hjälp av denna funktion kan du snabbt, endast ett fåtal sekunder med upplåsningsknappen få ut magasinet och med hjälp av fjäderkraft. Du kan sedan ”blint” skjuta in det nya magasinet. Det är en bra funktion som gör att du kan ladda om din R8 Luxus snabbt om det skulle behövas.

Kan inte öppnas utan avsikt

När slutstycket är stängt och vapnet är osäkrat är slutstyckshandtaget blockerat. När slutstyckshandtaget dras tillbaka samtidigt som du lägger ett lätt tryck på spänntangenten öppnas vapnet. Det viktiga här är att det inte spänns. Denna funktion gör det i princip omöjligt att öppna utan att det är din avsikt.

Automatisk säkring

Blaser R8 Luxus har även en automatisk säkring, vilket i korta drag betyder att vapnet är i ett ospänt läge när slutstycket är stängt. Denna funktion ökar säkerheten ytterligare vid användning.

Magasinspärr för ytterligare säkerhet

Som ni kanske redan märkt är R8-serien gjord för att säkerheten ska vara maxad. För att få ut magasinet på din R8 Luxus behöver du trycka in båda knapparna samtidigt. Om du inte gör det samtidigt kommer du inte få ut magasinet. Du kan också spärra det med hjälp av ett skjutreglage på magasinet.

Tvångsstyrd avtryckarmekanism

Detta ger en mycket hög tillförlitlighet – till och med när det är mycket smuts eller is på geväret. Vid öppnande av slutstycket går avtryckaren tillbaka till utgångsposition.

Hanspännar-säkerhetslåda

Det absolut bästa säkerhetssystemet är när slagstiftfjädern är ospänd. Fjädern spänns endast en kort stund innan skott avfyras. Du behöver endast ett tryck på spänntangenten så åker slagstiftsfjädern tillbaka i ett ospänt läge. Säkerhet är som vi alla vet A och O.

Tillverkad för bra skydd

Alla delar som är tillverkade i metall är av rostfritt material. De delar som inte är det har blivit ytbehandlade med ett speciellt medel som skyddar mot korrosion. Magasinets och pipans insida är polerade och behöver endast normalt underhåll. Eftersom konstruktionen är sluten skyddar den mot att främmande föremål tränger in och påverkar tillförlitligheten. Magasinet kommer även med ett skyddslock för att smuts inte ska komma in när magasinet inte sitter i vapnet.

Favorit hos många

Som ni kan se är Blaser R8 Luxus fokuserad på att göra hela upplevelsen så säker som möjligt för dig och ditt jaktlag. Pris varierar beroende på paket och om du vill lägga till olika tillägg, längd på pipa och så vidare. Med en otroligt hög precision och ett tryck på endast 650 gram gör att Blaser R8 Luxus skjuter iväg skottet precis när du avser. Dessa funktioner som vi har gått igenom gör detta vapen till en favorit bland många erfarna jägare.