Blaser R8 Ultimate

Blaser R8 Ultimate

Här har vi vapnet som blivit den stora snackisen och tagit jaktvärlden med storm. Varför? För att inget annat vapen på marknaden är så mångsidigt som Blaser R8 Ultimate. Utöver att leverantören erbjuder flera olika modeller, kan du dessutom välja att anpassa den helt efter dina egna önskemål. Du kan skapa flera olika vapen genom olika delar och på så vis slippa ha kompletta vapen hemma i ditt vapenskåp.

Fördel Blaser

Geväret Blaser R8 ultimate vikt ligger på cirka 3,3 kg, vilket inte är särskilt tungt trots alla finesser vapnet har. Utöver den låga vikten har Blaser verkligen tänkt till när det kommer till säkerhet i hantering. Genom att ha sammanfogat magasinet med avtryckaren, är det enkelt att ta bort magasinet och omedelbart säkra R8. Det ger en helt ny nivå av säkerhet och minskar olycksrisken avsevärt.

Blaser R8 Ultimate

Se erbjudandet för Blaser R8 Ultimate

Tryck på knappen nedan för att slussas vidare till jaktbutiken som innehaver det bästa priset för vapnet!

Blasers precisionsavtryckare

Utöver det säkrare magasinet har Blaser skapat en ännu mer säker avtryckare. Det gör att pålitligheten ökar såväl som precisionen. Den korta avlossningstiden gör att skottet skjuts precis i samma ögonblick som jägaren avser att skjuta.

Justera geväret efter dina behov

Det som är så unikt med Blaser R8 Ultimate är att det går att anpassa nästintill hela vapnet och alla delarna. Det i sig ger dig alltså möjligheten att skapa ditt perfekta jaktvapen. Du kan bland annat välja din egen ultimate kolv, där du har valmöjligheter som

  • Justerbart kindstöd (adjustable comb). Det här är något nytt på marknaden för jaktvapen men har använts i sportskytte under en lång tid. Blaser har tagit det här till jaktvapnen och erbjuder kindstöd på stocken. Du kan justera och anpassa det så att det passar perfekt efter ditt ansikte. Tack vare det integrerade minnet år stödet alltid på rätt plats till dig.
  • Rekylabsorberande system (recoil absorption system). Rekylplattan i stocken absorberar kraften av rekylen när du avfyrar skott och ger dig en optimerad skytteupplevelse. Geväret ligger mer still mot dig. Tillsammans med en ljuddämpare ger det här systemet en oöverträffad känsla
  • Justerbar rekylplatta (adjustable recoil pad). Inte nog med att rekylplattan absorberar baksuget, du kan dessutom justera bakkappan helt efter dina egna preferenser. Många olika saker gör att du kan behöva justera plattan: storlek på kaliber eller lager med kläder du har på dig till exempel.

Färdiga vapen

Vill du inte välja ut alla delar på egen hand kan du välja mellan olika modeller som redan är sammansatta i ett färdigt Blaser R8 Ultimate paket. Varianterna du kan välja mellan är så otroligt många, några av dem är:

De här modellerna är ett axplock. Eftersom du kan välja mer eller mindre alla delar själv blir också antalet modeller väldigt många.

Blaser R8 Ultimate X

Geväret med det lilla extra, där ett magasin med plats för 10 extra hylsor är integrerat i stommen. Ultimate X är svaret på många jägares önskan, eftersom det populära rakrepetersystemet nu för första gången är möjligt med ett större magasin. Tumhålskolven är anpassad för både höger- och vänsterhänta skyttar.

Den här modellen har kvar både kindstödet och bakkappan som tillval. Blaser R8 Ultimate X pris är något dyrare än föregående modell, med en prislapp på strax under 80 000 kronor. Men smakar det så kostar det.

Blaser R8 Ultimate AC

Geväret med justerbart kindstöd på kolven. Det här kindstödet hjälper dig kunna se bättre genom ditt kikarsikte, eftersom du kan vila ansiktet på kolven. Du kan koncentrera dig på det du ser. Tumhålet i kolven är justerat för både höger- och vänsterhänta. Därför behöver du inte specialbeställa en Blaser R8 Ultimate kolv om du är vänsterskytt.

Blaser R8 Ultimate AC + ARP

Här har kolven på R8 både det justerbara kindstödet och en justerbar bakkappa som absorberar rekylen när du avfyrar skott. Du kan alltså skapa en kolv så välanpassad till dig att ditt gevär känns som en förlängd arm. Det i sin tur ger dig en optimal skytteupplevelse.

Blaser R8 Ultimate Silence

Det här är den första serietillverkade jaktstudsaren med integrerad ljuddämpning i pipan. Den är skruvad på pipans mynning med gängning. Det ger den elegant look och passar alldeles perfekt. Pipans längd är 47 cm, den totala längden på geväret är 113 cm.

Det är alltså ett relativt kort vapen vid jämförelse med ett gevär med eftermonterad ljuddämpare. R8 Ultimate Silence har en ljuddämpning på 28 dB, helt i enlighet med andra ljuddämpare.

Blaser R8 Ultimate Silence Leather

Modellen med lite mer lyxkänsla. Kolven är nämligen försedd med läderdetaljer på greppytorna. Lite som hur en lyxbil har läder på växelspaken och ratten, där föraren håller händerna helt enkelt. Du kan välja ytterligare val som AC eller ARP även på kolven med läderdetaljer, för en extra lyxig känsla.

Blaser R8 Ultimate Carbon

Det här är en revolutionerande produkt på marknaden. Stocken är helt designad i kolfiber. Revolutionen ligger i att hela vapnet plötsligt väger ännu mindre, och designen gör att både vibrationer och stötar dämpas ännu mer effektivt. Du kan välja den här stocken med alla andra delar; AC, ARP, läderdetaljer eller ljuddämparpipa.

Blaser R8 Ultimate Adjustable

Som namnet antyder, är det modellen där du kan justera alla delar. Allt från kolvens specifikationer till kaliber och slutstycke.