Blaser R8 guide

Blaser R8 – sammanfattande guide

Om du jagar och har sett dig om efter nyheter på marknaden har du knappast undgått hypen med Blaser R8. Efter lanseringen 2008 har den bara ökat i popularitet och väldigt många bedyrar att det är ett av de bästa vapen de använt. I den här artikeln ska vi gå in på vad som är de stora fördelarna med älgstudsaren och gå till botten med vad hypen kan bero på.

Vi ska också titta på de olika Blaser R8-modeller som finns, de är nämligen många. Du kommer också att få ingående information om tillbehör du kan skaffa till din nya Blaser. Det finns också ett antal pipor i utbudet, men vi vill även uppmärksamma läsaren på att den populära Blaser R8 attache har utgått ur sortimentet och ersatts av nya modeller.

I denna guide kommer vi gå igenom följande:

 • Modul plattform
 • Kort längd
 • Pipbytessystem
 • Spännfunktion
 • Rakrepeter
 • Unikt sadelmontage

En av fördelarna med ett Blaser gevär är helt klart att det är så flexibelt och modulärt. Det finns alltså gott om tillval att kombinera studsaren med. Bland annat kan du välja olika modeller av:

 • Kolv
 • Förkolv
 • Slutstycke
 • Pipa
 • Kaliber
 • Fäste

Denna köpguide är skriven av Thomas Ekberg

Thomas ekberg

Thomas Ekberg

Thomas har lång erfarenhet inom jakt och är en av våra produkttestare för jaktbutik.net. Thomas är mycket noggrann i sina tester för att ge våra läsare en tydlig bild av verkligheten!

Följande modeller är med i köpguiden

Du kan trycka direkt på länkarna nedan för direktnavigering.

Vad är det som gör Blaser R8 så omåttligt populär?

Det finns många anledningar till varför just Blaser R8 är populär! Nedan går vi igenom följande ämnen som vi anser ger detta vapen sin unika popularitet och prestige.

 • Avancerad optik
 • Tumhålskolv
 • Vapendesign
 • Rakrepetersystemet
 • Prisbilden

Optiken på Blaser R8

När det kommer till optiken på ett Blaser R8-gevär, finns det många aspekter att överväga. Denna komplexa teknik har flera fördelar som gör geväret exceptionellt pålitligt och mångsidigt.

Sikte och dess montering

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att siktet monteras direkt på pipan. När du har skjutit in siktet, kan du flytta över pipan till en annan stock och siktet kommer att fungera exakt likadant där.

Exempel

Det är praktiskt om du vill använda olika stockar. Till exempel kan du vilja ha en stock för bockjakten och en annan när du övningsskjuter hemma.

Vikt och tillbehör

Blaser R8:s vikt varierar beroende på vilken typ av pipa och tillbehör den har. Nedan är en tabell som illustrerar vikten för några vanliga modeller:

Modell Vikt Tillbehör
Blaser R8 Standard 3.1 kg Standardpipa
Blaser R8 Magnum 3.5 kg Utökad pipa, extra tillbehör
Blaser R8 Compact 2.9 kg Kortare pipa

De flesta modeller brukar dock landa på strax över 3 kg.

Tumhålskolv

En av specialiteterna med Blasern är att den är utrustad med tumhålskolv. Tumhålskolven är mer än bara ett grepp; det är en innovativ funktion som tillåter en naturlig och komfortabel vinkel med handen mot avtryckaren. Den här designen förbättrar skjutställningen och ger en oslagbar ergonomi.

Tumhålskolvens form skapar en intim koppling mellan skytten och vapnet. Många jägare som provat en älgstudsare med tumhålskolv vill inte använda någon annan modell efter det. Den är också anpassad för både höger- och vänsterskyttar, vilket gör den universell i sitt användande.

Exempel på Tumhålskolvs Fördelar

Egenskap Beskrivning
Ergonomi Perfekt vinkel och grepp för handen ger bättre kontroll.
Universell Anpassad för både höger- och vänsterskyttar.
Skjutkomfort Bättre stabilitet och precision tack vare unik utformning.

Vapendesign

Blaserns estetik går hand i hand med dess prestation. Förutom att maximera funktionen på R8, har Blaser även lagt ner stor omtanke på den estetiska utformningen. Det handlar inte bara om vapnets siluett utan också om detaljerna som förstärker dess karaktär.

Modellen Blaser R8 Black Edition är ett utmärkt exempel där sammansättningen av delarna smälter ihop på ett naturligt och harmoniskt sätt, vilket ger R8 en dynamisk och unik elegans. Vare sig det gäller design, materialval eller finish, har allt noggrant övervägts för att skapa ett vackert vapen som är lika behagligt att skåda som att använda.

Detta reflekterar en djup förståelse för både teknik och skönhet, och placerar Blaser R8 som en framstående modell inom vapendesign och funktion. Det är inte bara ett redskap, utan ett konstverk som sammanför form och funktion i en enhet som överträffar förväntningarna hos professionella och amatörjägare lika.

Det berömda rakrepetersystemet

Det som särskiljer Blaser R8 från andra vapen på marknaden är framför allt dess innovativa rakrepetersystem. Genom denna teknik behöver du inte dra slutstycket uppåt för att få ut hylsan. För att repetera ut patronen behöver du endast dra slutstycket bakåt och sedan trycka fram det igen. Detta gör repeteringen mycket snabbare än med många andra vapen.

Exempel på Rakrepetersystemet

 • Hastighet: Möjlighet till snabb repetering gör att användaren kan fokusera på målet.
 • Komfort: Rekyl och skott känns otroligt stabila och trygga, vilket erbjuder stor komfort.
 • Användarvänlighet: Perfekt för jägare som vill ha snabb, smidig och pålitlig användning.

Pris – Blaser Sverige

Priset för denna älgstudsare ligger någonstans kring 50 000 kronor om du köper en helt ny grundmodell utan tillbehör. Men Blaser R8-pris varierar också beroende på de tillbehör du väljer.

Blaser R8 Paketerbjudanden

Det finns ofta kampanjer från etablerade vapenhandlare online där du kan få ett bra Blaser R8 paketpris. Så det är bra att hålla ögonen öppna efter dessa erbjudanden. Här nedan finner du en tabell som visar olika modeller och vad de kan tillföra för användaren.

Modell Beskrivning
Blaser R8 Grund Grundmodellen med stock av Blaser R8 trä. Byggs på efter behov.
Blaser R8 Profil Högre grad av individuell anpassning tack vare modulsystemet. Bakkappa i gummi, elegans & styrka

Med ett så brett sortiment av Blaser R8-modeller, och möjligheten att anpassa med olika tillbehör, är det nästan omöjligt att inte kunna plocka ihop ett vapen som lever upp till precis alla krav du kan tänkas ha på en studsare. Utforska alternativen och hitta den perfekta modellen för dina behov och önskemål.

Direktnavigering

Tryck på länkarna nedan för att enkelt kunna navigera i guiden. Vid varje sektion hittar du också länkar till mer omfattande guider om varje Blaser vapen.

Blaser R8 success

Blaser R8 Success

Blaser R8 Success med trä

Modellen Blaser R8 Success i trä kombinerar en snygg och elegant design med hög funktionalitet. Den är försedd med en förstklassig stock i valnöt, med kolv och stockslut i enbensholts. Men den här modellen är mer än bara en fröjd för ögat; dess unika egenskaper gör den till ett utmärkt val för jägaren som vill ha både stil och substans.

Egenskaper för Blaser R8 Success

 • Rekylplatta i gummi: Denna platta bidrar till en bekvämare skjutupplevelse genom att absorbera rekylen, vilket gör att du kan hålla fokus på målet.
 • Valnötsträ, välj mellan träkvalitet 4-7: Med olika kvaliteter på träet kan du välja den som passar ditt behov och din smak bäst. Ju högre siffra, desto bättre kvalitet och finare yta.
 • Ergonomisk tumhålskolv: Den ergonomiska tumhålskolven ger ett säkert och behagligt grepp, vilket gör vapnet lättare att hantera och mer exakt i fält.

Blaser R8 Success Carbon – En variant i kolfiber

Blaser R8 Success Carbon tar elegansen och funktionaliteten ett steg längre. Denna variant är gjord i kolfiber, ett material som är känt för sin styrka och lätthet.

 • Lättvikt: Kolfiber är ett lätt material, vilket gör vapnet enklare att bära under längre jaktexpeditioner.
 • Styrka: Samtidigt som kolfiber är lätt, erbjuder det en oöverträffad hållbarhet som säkerställer att vapnet håller sig i toppskick även under de mest krävande förhållandena.
 • Elegant Utseende: Med kolfiber får du samma eleganta design som trävarianten, men med extra styrka och lätthet som tillför en modern touch.

Slutsatsen är att Blaser R8 Success-serien är mer än bara vacker att se på. Den erbjuder kvalitetsmaterial och väl genomtänkta designelement som förbättrar din jaktupplevelse, oavsett om du väljer trä- eller kolfibervarianten. Det är en investering i både stil och funktion som inte kommer att göra dig besviken.

Blaser R8 Ultimate

Blaser R8 Ultimate

Blaser R8 Ultimate är ett studsat vapen som har utvecklats med skjutarens komfort och precision i åtanke. Den erbjuder en uppsjö av anpassningsmöjligheter och tekniska fördelar som garanterar en exceptionell skjutupplevelse.

Egenskaper och Anpassningsmöjligheter

Blaser Ultimate har tagits fram för att ge användaren möjlighet att optimera skyttet genom olika anpassningar. Med olika komponenter och inställningar kan skytten finjustera vapnet för sin unika skjutstil och behov.

Minimerad rekyleffekt

Den minimerade rekyleffekten ger en mjukare skjutupplevelse, vilket gör att den är bekväm att skjuta med för alla, oavsett erfarenhetsnivå.

Kikarsikte med sensor

Siktet som ingår i köpet är utrustat med en sensor, vilket ökar precisionen och hjälper skytten att fokusera på målet.

Specialtillverkad stock som går att justera

En unik funktion hos Blaser R8 Ultimate är den specialtillverkade och justerbara stocken. Det gör att vapnet kan anpassas efter användarens önskemål, vilket bidrar till en ännu bättre skjutupplevelse.

Blaser R8 Ultimate paket

Med ett Blaser R8 Ultimate paket kan du anpassa vapnet än mer, men kom ihåg att det kan påverka vikten på studsaren. Paketet erbjuder olika tillbehör och utrustning som kan läggas till för ytterligare specialisering.

Specifikationstabell

Egenskap Beskrivning
Typ Studsat Vapen
Rekyl Minimerad
Kikarsikte Inkluderar Sensor
Stock Specialtillverkad, Justerbar
Paket Anpassningsmöjligheter med Blaser R8 Ultimate

Genom att kombinera dessa unika funktioner erbjuder Blaser R8 Ultimate en förstklassig och anpassningsbar skjutupplevelse som tillgodoser alla skyttars behov. Oavsett om du är en nybörjare eller erfaren jägare kommer detta vapen att erbjuda en överlägsen kontroll och komfort.

Blaser R8 Ultimate ac + arp

Blaser R8 Ultimate ac + arp är inte bara en fortsättning på den populära R8 Ultimate-serien, utan också en modell som tar med unika specialfunktioner som uppfyller specifika behov hos skytten.

Justerbarhet och Anpassning

Denna version av Blaser R8 Ultimate är för dig som söker extra anpassningsförmåga i ditt vapen. Här är några av de viktigaste funktionerna:

Adjustible Comb (AC) – Justerbar Kolvkam

Med denna funktion kan du justera kolvkammens höjd och vinkel för att passa din ansiktsform och skyttestil. Detta gör att du kan få en mer komfortabel och stabil position, vilket kan leda till bättre träffsäkerhet.

Adjustible Recoil Pad (ARP) – Justerbar Kolv och Bakkappa

ARP möjliggör justeringar i både kolv och bakkappa, vilket kan göra stor skillnad i hur vapnet känns mot axeln och hur rekylen hanteras.

Varför Välja Blaser R8 Ultimate ac + arp?

Denna modell kombinerar de bästa funktionerna i R8 Ultimate med tillägg som gör den perfekt för de med mer specifika krav. Här är några exempel på situationer där denna modell kan vara den bästa lösningen:

 • Jakt: Anpassningsmöjligheterna gör att du kan ställa in vapnet för olika typer av jakt och olika väderförhållanden.
 • Sportskytte: För tävlingsskyttar som söker en modell som kan finjusteras för att passa deras unika behov.

Tabell över Specifikationer

Funktion Beskrivning
Modell Blaser R8 Ultimate ac + arp
Just. Kolvkam Ja (Adjustible Comb)
Just. Bakkappa Ja (Adjustible Recoil Pad)
Användningsområde Jakt, Sportskytte

Slutsats

Blaser R8 Ultimate ac + arp är en imponerande vidareutveckling av den redan framstående R8-serien. Dess anpassningsförmåga och särskilda funktioner gör det till ett idealiskt val för de som söker ett vapen som kan skräddarsys efter deras behov.

För dig som vill ha både traditionell kvalitet och moderna specialfunktioner, är detta vapen väl värt att överväga.

Blaser R8 Ultimate X

Här presenterar vi Blaser R8 Ultimate X, vapnet som är skräddarsytt för jägaren som vill lyfta sin drevjakt till en högre nivå. Med dess unika egenskaper och genomtänkta design, är det här vapnet en sann innovation inom jaktvärlden.

Funktioner och Egenskaper

Plats för 10 Patroner

Blaser R8 Ultimate X är utrustad med utrymme för hela 10 patroner. Detta innebär inte bara att du har fler skott till ditt förfogande, utan också att du kan byta mellan olika kalibrar vid behov.

Kompakt Design

Trots sin kapacitet är Blaser R8 Ultimate X kompakt och lätt att hantera. Detta gör att du kan röra dig smidigt i terrängen utan att bli tyngd av vapnet.

Optimal för Långhållskytte

Vapnets design och funktioner gör det optimalt för långhållskytte. Den välbalanserade vikten och precisionen hjälper dig att uppnå ditt mål, även på längre avstånd.

En Djupare Inblick

För att förstå vad som gör Blaser R8 Ultimate X så speciellt, kan vi ta en titt på några konkreta exempel:

 1. Snabb Omladdning: Tack vare dess kapacitet och design, kan du snabbt ladda om och fortsätta din jakt utan avbrott.
 2. Anpassningsbarhet: Vapnet kan anpassas med olika tillbehör som optik och bipods, vilket ger en individuell upplevelse.
 3. Säkerhet och Kontroll: Ergonomisk design och inbyggda säkerhetsfunktioner ger full kontroll över varje skott.

Sammanfattande Tabell

Egenskap Beskrivning
Antal Patroner 10
Design Kompakt och välbalanserad
Långhållskytte Optimerad för precision och kontroll
Anpassningsbarhet Möjlighet till många olika tillbehör

Slutsats

Blaser R8 Ultimate X är inte bara ett vapen; det är en revolutionerande pjäs som tar drevjakten till nya höjder. Med sin kapacitet, design, och långhållsprecision, erbjuder det jägaren en upplevelse som är både tillfredsställande och effektiv. Det är vapnet för den som söker det bästa inom jaktteknologi.

Blaser R8 Ultimate Silence

Blaser R8 Ultimate Silence är inte bara en unik vapenmodell, utan en revolution inom jaktteknologin. Precis som namnet antyder är denna modell extra tyst, vilket gör den perfekt för jägare som vill minimera ljudnivån under jakten. Låt oss ta en djupare titt på dess funktioner och fördelar.

Unik Konstruktion

Blaser Silence är designad för att skona hörseln för både jägare och hundar. Den har en specialtillverkad ljuddämpare som löper längs med hela pipan. Detta gör inte bara vapnet tystare, utan även ger det en oöverträffad balans, vilket kan hjälpa jägaren att sikta mer exakt.

Valnötsträ i Grad 4

Vapnets valnötsträ i grad 4 inte bara förstärker estetiken utan bidrar också till en behaglig känsla när man håller det. Detta trä är känt för sin hållbarhet och vackra finish, vilket gör det till ett populärt val för vapentillverkare.

Rekylplatta i Gummi

För att förbättra komforten under avfyrning är Blaser R8 Ultimate Silence utrustad med en rekylplatta i gummi. Detta hjälper till att absorbera stötar och minimera påverkan på jägarens axel, vilket gör att man kan skjuta längre utan obehag.

Specialtillverkad Ljuddämpare

Den specialtillverkade ljuddämparen är hjärtat i denna modell. Den minskar inte bara ljudet utan bidrar också till vapnets balans och stabilitet.

Exempel på Användning

Blaser R8 Ultimate Silence är idealisk för olika typer av jakt, från småvilt till stora bytesdjur. Dess tysta funktion gör det möjligt för jägaren att närma sig bytet utan att skrämma det, vilket ger en fördel i skog och fält.

Specifikationstabell

Egenskap Detalj
Trätyp Valnötsträ i Grad 4
Rekylplatta Gummi
Ljuddämpare Specialtillverkad
Längd Anpassningsbar
Vikt Anpassningsbar

Slutsats

Blaser R8 Ultimate Silence är mer än bara ett vapen; det är en investering i modern teknologi som främjar en tyst och behaglig jaktupplevelse. Med sin sofistikerade design och genomtänkta funktioner är det ett måste för den moderna jägaren som värdesätter kvalitet och prestanda.

Blaser R8 professional

Blaser R8 Professional

Blaser R8 Professional är inte bara ett vapen, det är en förlängning av jägaren som använder det. Det här geväret är skapat för dig som kräver robusthet och perfekt precision under alla omständigheter, oavsett väder och terräng.

Ergonomisk design och grepp

Kolven är belagd med ett specialtillverkat gummimaterial som gör vapnet greppvänligt, även när det är blött ute. Detta förbättrar användarens kontroll och stabilitet under användning, vilket kan vara särskilt värdefullt under regniga eller fuktiga förhållanden.

Exempel på användning

Tänk dig att du är på jakt i de svenska skogarna och regnet börjar falla. Med Blaser R8 Professional kan du känna dig trygg, eftersom greppet inte kommer att glida ur din hand, och din precision kommer inte att kompromissas.

Extra rekyldämpning

Blaser R8 Professional är även utvecklat med teknologi som minskar rekyl, vilket förbättrar skjutupplevelsen och ger ökad komfort.

Modellvarianter

Det finns flera varianter av Blaser R8 Professional, som ger jägare möjlighet att välja den som passar bäst för sina behov och preferenser.

Tabell över modellvarianter

Modell Beskrivning
Blaser R8 Professional x Modellen har EJ löstagbart magasin
Blaser R8 Professional Adjustable Justerbart bakstycke för ultimat användning av modellerna
Blaser R8 Professional Success Leather Med bekvämt grepp i läder istället för gummi

Låg rekyl

Med teknologin som används i Blaser R8 Professional, minskas rekylkraften betydligt. Detta gör att skytten kan hålla geväret stadigare och fokusera bättre på sitt mål, vilket bidrar till ökad precision.

Sammanfattning

Blaser R8 Professional ger en ouppnåelig kombination av robusthet, precision och komfort. Dess unika egenskaper gör det till ett idealiskt val för jägare som söker ett pålitligt och effektivt verktyg i sina äventyr utomhus. Oavsett om du är en erfaren jägare eller en nybörjare, kommer Blaser R8 Professional att uppfylla dina förväntningar och öka din jaktupplevelse.

Blaser R8 Ruthenium

Blaser R8 Ruthenium

Blaser är ett varumärke som inte bara vänder sig till prestationsjägaren, utan även till den som uppskattar estetisk skönhet i sina jaktverktyg. Modellen Ruthenium får nog sägas vara en milstolpe när det kommer till elegans och förfining inom Blasers sortiment.

Grunddesign och Ädelmetallen Ruthenium

Den här modellen är i grunden densamma som Success, vilket är en av Blasers mest populära och pålitliga gevärsmodeller. Men Ruthenium skiljer sig markant genom att slutstycket är tillverkat i den mycket sällsynta och värdefulla ädelmetallen Ruthenium. Den silverblanka ytan som Ruthenium ger, lyfter verkligen fram gevärets elegans och ger det en pondus av sällan skådat slag. Ruthenium är inte bara snyggt utan bidrar också till en ökad styrka och korrosionsbeständighet.

Exempel på Användningsområden

 • Jakt på Stort Vilt: Den robusta designen och den eleganta finishen gör det till ett utmärkt val för jakt på stort vilt.
 • Sportskytte: Tack vare sin precision och pålitlighet är det också lämpligt för sportskytte.

Kompatibilitet med Blasers Piplängder

Ruthenium-modellen är anpassningsbar och passar med alla piplängder från Blaser. Det gör det mycket mångsidigt och ger jägaren möjlighet att personligt anpassa geväret efter sina behov och preferenser.

Tabell över Blaser R8 Rutheniums Egenskaper

Egenskap Beskrivning
Modell Blaser R8 Ruthenium
Material Ruthenium, stål
Kompatibilitet Alla Blaser-piplängder
Användning Jakt på stort vilt, sportskytte
Stil Mycket elegant

Slutsats

Blaser R8 Ruthenium är mer än bara ett gevärsmodell; det är en symbol för en perfekt balans mellan funktionalitet och estetisk skönhet. För den som söker något unikt och vill ha ett vapen som presterar lika bra som det ser ut, är Ruthenium ett självklart val. Elegant design kombineras med hög prestanda och mångsidighet, vilket gör den till en oslagbar följeslagare i jakt och sport.

Blaser R8 Luxus

För jägare och sportsskyttar som söker en perfekt balans mellan tradition och modern vapenteknik är Blaser R8 Luxus det självklara valet. Modellen har utvecklats med enastående omsorg om detaljerna, och kombinerar toppmodern prestanda med en estetisk design som är tidlös i sin skönhet.

Tradition möter innovation

Blaser R8 Luxus är inte bara ett vapen; det är ett hantverksmässigt mästerverk. Varje komponent har utformats för att ge bästa möjliga användarupplevelse, från den eleganta bakkappan i valnöt till den exklusiva ingraverade metallkolven.

Valnötsträ av hög kvalitet

Med valnötsträ av kvalitet 4 som standard och möjlighet att uppgradera till ännu finare kvalitet (upp till nivå 7), ger Luxus en känsla av autenticitet och förfining. Träets struktur och nyanser framhäver vapnets traditionella utseende.

Ingraverad kolv

En unik aspekt av Blaser R8 Luxus är den personliga prägeln. Du kan själv välja mönster för ingraveringarna, vilket ger ett extra lager av individualitet. Välj mellan olika motiv som passar din stil och preferens.

Prestanda och funktionalitet

Förutom dess visuella skönhet är Luxus ett högpresterande vapen som erbjuder:

 • Precision och tillförlitlighet: Den tekniska innovationen bakom Blaser R8 garanterar en oförglömlig skytteupplevelse.
 • Tillpassningsbarhet: Med möjlighet att välja mellan olika kalibrar och andra anpassningar, blir Luxus ett vapen som verkligen är ditt eget.

Sammanfattande tabell

Egenskap Beskrivning
Material Valnötsträ (kvalitet 4-7), ingraverad metallkolv
Personalisering Välj mönster och motiv för ingravering
Tekniska egenskaper Högpresis, tillförlitlig och anpassningsbar
Estetik Traditionellt utseende med moderna finesser

Blaser R8 Luxus är ett vapen att vara mycket stolt över. Dess skönhet och funktion gör det till en favorit bland jägare och samlare. Oavsett om du beställer direkt från tillverkaren eller köper genom en återförsäljare, är detta ett tillägg till din samling som kommer att värdesättas i generationer.

Blaser tillbehör

En av de mest unika funktionerna med Blasers gevär är att du kan välja olika tillbehör och anpassningar. Det gör att du funktionsmässigt kan få ett vapen som passar just dig och dina behov. Detta ger jägaren möjligheten att skräddarsy sin utrustning. Låt oss titta lite i detalj vilka lösningar Blaser R8 har.

Blaser kikarsikte

Jakt ställer alltid höga krav på utrustningen, och det gäller inte minst siktet. Ett bra kikarsikte är avgörande för ansvarsfull jakt och ökar njutningen. Blaser har inte snålat på innovationerna när det kommer till optiken. Här är några exempel:

Termisk clip-on

För jakt på vildsvin på natten erbjuder Blaser en specialtillverkad clip-on som du snäpper fast på ditt vanliga kikarsikte. Med denna teknik förvandlas siktet till ett termiskt sikte, optimalt för nattjakt.

Rödpunktssikte

För precisionsskytte finns ett rödpunktssikte speciellt utvecklat för Blaservapen. Det är perfekt anpassat efter Blasers älgstudsare och har en kompakt design med låg vikt.

Blaser R8 träkolv

Blaser R8’s träkolv kan beställas i valnötsträ för en elegant finish och ett traditionellt utseende. Du kan välja mellan olika träkvaliteter – från 4 till 7 – beroende på ditt vapens potentiella exponering för stötar.

Bakkappa Blaser R8

Bakkappan är en annan detalj på R8 som är exceptionellt välutvecklad och som du kan få i olika utföranden. Som grundfunktionen är den alltid försedd med gummi som gör att du får en otroligt bra position i skottögonblicket. Om du vill kan du få modeller som också har justerbar bakkappa. Vilket gör att den passar dig som har särskilda behov av ergonomiska skäl eller för att du är lång.

Precisionsavtryckare

Blaser använder sig av en så kallad desmodromisk metod. Det gör att avtryckaren går i ursprungsläge mycket lättare än om vapnet är utvecklat med en fjäder i avtryckaren. Du får alltså exceptionell pålitlighet i vapnet och också en väldigt bra känsla och precision i trycket.

Magasin och säkring

Blaser har utvecklat en av de absolut bästa säkringarna som marknaden har att erbjuda. När du osäkrar vapnet spänner du också slagstiftet, vilket gör att risken för att oavsiktligt skjuta av är helt eliminerad.

Magasinet och avtryckare är tillverkad som en enhetlig modul. Knapparna är placerade precis ovanför avtryckaren och det gör att du kan ta loss magasinet med en mycket snabb manöver om du behöver det.

Vänsterhänta jägare

Ungefär 10 % av jordens befolkning är vänsterhänta. För att en vänsterhänt jägare ska slippa skjuta med utkastet på fel sida krävs det att du har ett gevär som är designat för vänsterhänta. Du som vill glädjas åt att ha ett precisionsvapen som en Blaser, kan också hitta det som Blaser R8 vänster. Här är tumhålskolven en verklig revolution i faktumet att den är redan anpassad till både höger- och vänsterskyttar.

Blaser vänster gevär finns hos din vapenhandlare och möjligen också ett helt Blaser R8 vänster paket. Det här beror förstås på utbudet de har i butiken och vilka avtal de har med tillverkaren.

Tabell över Blasers tillbehör

Tillbehör Beskrivning
Termisk clip-on Omvandlar ditt vanliga kikarsikte till ett termiskt sikte för nattjakt.
Rödpunktssikte Optimalt för precisionsskytte och anpassat efter Blasers älgstudsare.
Blaser R8 träkolv Erbjuds i valnötsträ och olika träkvaliteter för olika behov.
Bakkappa Blaser R8 Justerbar bakkappa för ergonomiska skäl eller längre användare.
Precisionsavtryckare Desmodromisk metod som ökar pålitligheten och känslan.
Magasin och säkring En av marknadens bästa säkringar med enhetlig modul för magasin och avtryckare.

Sammanfattning

R8 är ett perfekt vapen för dig som vill ha en studsare som du både kan jaga och träna skytte med på fritiden. Den specialtillverkade kolven ger även optimala förutsättningar för att du ska få ett skott med exakt precision. Modeller som Blaser R8 Success Adjustable gör att du får ett bekvämt och ergonomiskt skytte.

Det här är ett vapen som många handlare har i utbudet så det kan definitivt vara värt att titta efter en Blaser R8 Success kampanj, så att du kan spara en slant på inköpet.

Det är verkligen svårt att komma på något negativt med Blaser R8. Det enda som möjligen lägger lite sordin på stämningen är priset: det här är nämligen inget budgetvapen och du kan utan problem lägga ut upp till 100 000 kronor på det med diverse tillbehör.

Det är dock väldigt lätt att förstå varför det är ett av marknadens mest populära vapen. Det är inte bara tekniken vi pratar om, utan också det faktum att de satsat på designen en hel del.

Dessutom kan du välja mellan olika material: klassisk valnöt eller ultramodern och minimalistisk i kolfiber, valet är ditt. Eller varför inte satsa på en Blaser i det exklusiva materialet Ruthenium?