Jaktbutik.net

Jaktbyxa - Bäst i test

Idag finns det en hel uppsjö av jaktkläder och det kan vara svårt att hitta rätt. Genom att göra gedigen efterforskning på vad som passar just dig kan även du hitta rätt. Inledningsvis kan det vara klokt att se till dina förutsättningar. Vad är det för budget du har och vad är syftet med dina kläder? Det finns allt från tysta jaktbyxor till byxor som har skarpa färger som andra jägare kan se men inte klövvilt. Vad är egentligen en jaktbyxa? Det är inte lätt att orientera sig på marknaden med många alternativ och lite kunskap. Läs vidare nedan om vad du ska ha i åtanke vid köp av jaktbyxor. Vi har gjort ett jaktställ test på kända varumärken utifrån funktioner, egenskaper som andningsförmåga och vattenresistens i materialet samt rörlighet för att kunna utröna vilket som är bäst.

1. Härkila jaktbyxor ingels

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Vi har gett Härkila jaktbyxor ingels högsta betyg med 5 av 5 stjärnor då dessa jaktbyxor håller en extremt hög kvalité samtidigt som de finns tillgängliga till ett låg pris! Om du är ute efter ett par jaktbyxor så kan du sluta leta! Vi rekommenderar Härkila Ingels starkt!

Dessa jaktbyxor är vattenavvisande DWR-beläggning och ventilationsöppningar på baksidan av låren gör dessa lätta, bekväma och flexibla byxor idealiska för mobil jakt.

Fördelar

  • Stora benfickor
  • Framfickor som är lättillgängliga
  • Ventationsöppningar med dragkedja
  • Justerbara benändar

2. PINEWOOD JAKTBYXOR CARIBOU TC EXTREME

4,8/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Otroligt bra åtsittande vind- och vattentäta frilufts och vandringsbyxor som ger en riktigt lyxig känsla. Tillverkad med deras unika TC-Lite TM, som är extremt hållbar. Bionic Finish® Eco har applicerats för ytterligare vatten- och smutsavstötning. Sömmarna är tejpade. Knäna och skinkorna innehåller starka bitar av elastiskt 4-vägs stretchmaterial för utmärkt följsamhet och komfort. Extra luftflöde kan erhållas genom att öppna ventilerna. Dubbla benfickor med dragkedja och midjeband med resår. Knän som inte har böjts än. Benändan har kardborrband som kan justeras. Dragkedjor som står emot vatten. Stretchtyg tillverkat av 92 procent polyester och 8 procent elastan.

10 000 mm vattenpelare

3. CHEVALIER JAKTBYXA ALABAMA VENT PRO INK SKÄRP

4,7/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Dessa Chevalier Alabama Vent Pro Pant är lite lättare och ner avancerade, flexibla och luftiga åretruntbyxor i polyester/bomull, dessa är en innovation inom jaktkläder för i år. Elasticiteten i Chevalier-byxorna har placerats exakt för bästa passform och rörelse. Yttersidorna har dragkedja för ventilation och knäna är förböjda för bästa möjliga följsamhet.

Nederkanten av benen är förstärkt och byxsluten är justerbara. Många smarta fickor, inklusive en telefonficka med magnetstängning, ingår i byxorna.

Jaktbutik.net

Jaktbyxor – det nya svarta

En jaktbyxa är något som du behöver när du är ute i naturen. Det säger sig självt. Men det finns olika typer av jaktbyxor beroende på vad för aktiviteter och miljöer du kommer att vistas i. Beroende på vilket typ av väder det är där du kommer att vara aktiv kan det vara klokt att investera i en allround byxa. Det är lätt att tänka att en jaktbyxa är något som du väljer i samma storlek som du vanligtvis har i dina vanliga byxor. Detta är något som du bör bortse ifrån. Du skall välja en byxa som är något större än vanligt. För att du skall kunna hålla värmen och använda dig av lager-på-lager metoden måste det finnas extra rum.

Jaktbyxor herr är något för alla, även för dig som kvinna! Idag är det lätt att stirra sig blind på att jaktbyxor har ett specifikt användningsområde. Det finns jaktbyxor för alla möjliga olika typer av jakt. Det finns aktiva jaktbyxor dam, fodrade jaktbyxor för vintern, vattentäta jaktbyxor för när vädret slår om från skinande sol till regn och rusk. För att addera till den stora djungeln av jaktbyxor finns det oändligt många olika märken där ute som är specialister på just jakt. Det finns exempelvis dessa märken som är älskade av många jägare:

  • Jaktbyxor swedteam
  • Härkila jaktbyxor
  • Pinewood jaktbyxor

Välj rätt byxa

Fortsättningsvis bör du tänka på att hitta rätt byxa som passar just dig. Om du är ute efter varma jaktbyxor kan det vara bra att ha fodrade byxor. Det kan även vara värt att tillägga att byxor i tyst material som borstad trikå eller ull som är det allra tystaste materialet. Nackdelen med att välja ett par byxor i ull är att det kan kännas strävt och lite stickigt mot den nakna huden. Rekommendationen är att köpa ett par ullbyxor när du skall jaga i den sena säsongen oktober-november.

När du bestämt dig för vilken tysthet och vilket material du vill ha är nästa punkt att välja byxor som har doftblockering. Byxor med doftblockering bidrar till din tystnad och till att gå oupptäckt i jägarmarken. Djuren har känsliga doftsinnen och genom att eliminera alla onödiga dofter såsom cigarettrök, deodorant och parfymer så bör du även stänga inne eller snarare borta, din egna lukt.

Nästa steg i processen av att välja rätt byxa för dig är att välja ett par byxor med vattentäthet som passar din jakt. Många aktiva jägarbyxor använder sig av Gore-Tex membran. Detta är att föredra då Gore-Tex är ledande på marknaden och används nästan uteslutet av de flesta högkvalitativa och professionella märkena. På tal om de olika märkena som finns för jaktbyxor – håll dig inte begränsad till endast märken som vänder sig till jakt. Det finns gott om olika märken som inte aktivt sysslar med jakt.

Vidga dina vyer

Det finns andra märken såsom Patagonia, North Face och Columbia som gör friluftsbyxor i hög kvalitet som också duger för dig som skall ut på jakt. Kanske är du ny och vill ha en instegsmodell innan du väljer att slå på stort från de klassiska jägarmärkena. Det är lätt att tänka jaktbyxor rea och sedan slå till. Men var noggrann och känn efter på andra märken för att se vad som skulle passa just din stil. Kanske vill du använda dina byxor till nåt annat än just jakt? Då är det bra att ha lite flexibilitet i vad du köper för byxor.

Värt att testa är också jaktbyxa skinn. Något för dig som kräver lite slittåligare material och för dig som inte är rädd för att bära något som är lite tyngre. Dessa jaktbyxor hundförare är alldeles utmärkt för dig också. Hundförare gillar skinnbyxorna för att det passar i stilen med deras hund. Om du känner att detta är något för dig rekommenderas skinnbyxor starkt.

I slutändan när du väljer jaktbyxa är det allra viktigaste att du valt ett par byxor du är nöjd med. Om du är nöjd kommer du även att vara bekväm och prestera enligt önskemål i skogen. Med bekvämare utrustning blir det lättare att njuta till fullo av alla aktiviteter som skogen har att erbjuda dig och ditt sällskap!

Författare & testare

Thomas Ekberg

Thomas Ekberg

Thomas har lång erfarenhet inom jakt och är en av våra produkttestare för jaktbutik.net. Thomas är mycket noggrann i sina tester för att ge våra läsare en tydlig bild av verkligheten!

Vill du läsa mer? Se våra blogginlägg nedan!