Jaktbutik.net

Jaktkläder för varje säsong

Är du jägare, eller har jakt som ditt stora intresse behöver du ha jaktkläder. Jaktkläder online och i butiker, är anpassade för att klara av alla moment du utför under jakt och håller värmen bra. Jakt innebär ofta att vara stilla i långa stunder och kanske ligga på obekväma och blöta platser i skogen. Därför är det viktigt att du väljer rätt kläder, för att du ska kunna fokusera på att jaga!

Det finns såväl jaktkläder vinter som jaktkläder set anpassade för sommaren. Det gäller att du väljer rätt kläder för säsong. Oftast klär du dig i lager vilket gör det lätt för dig att använda samma plagg till de olika årstiderna och i stället öka eller minska på lagren.

Innehåll visa

Att tänka på när du köper jaktkläder

Först och främst bör du fundera över hur ofta du är ute och jagar. Har du det som en heltidssysselsättning eller gör du det bara någon gång ibland?

Är du ofta ute och jagar, kan det vara värt att investera i gedigna och hållbara klädesplagg i hög kvalité eftersom det kommer komma till användning och hålla längre. Är du däremot endast ute på jakt ibland och inte vill spendera lika mycket på kläder du kanske inte kommer fortsätta använda – kan du kolla in de billigare varianterna som håller hög kvalité för sitt pris.

Välj bekväma klädesplagg

Viktigast av allt när du är ute på jakt är att du ska vara bekväm. Du ska kunna röra dig lätt och smidigt utan att det prasslar för mycket. Du ska även kunna ha på dig kläderna under långa perioder utan att kläderna börjar skava eller kännas obekväma som kan leda till att du tappar tålamodet.

Jaktkläder som håller värmen

I Sverige är det ofta kallt, speciellt under tidiga morgnar som är den vanligaste tiden att jaga på. Därför är det viktigt med varma jaktkläder. Att vara stilla i långa stunder betyder att du dessutom blir kall snabbare. Vilket gör det extra viktigt att de kläder du väljer håller värmen utan att du svettas för mycket i dem.

För lågintensiva sporter som jakt är exempelvis underställ i ull att föredra, eftersom det håller värmen samtidigt som det andas väldigt bra. Att materialet andas är alltid viktigt oavsett vilket lager det gäller. Eftersom det hindrar dig ifrån att svettas.

Välj klädesplagg av hög kvalité

Förutom att det är viktigt med varma och bekväma kläder när du jagar, är det även bra att välja kläder i hög kvalitet som är slitstarka och håller länge. Det är en bra investering för din ekonomi i längden, samtidigt som det är bra för miljön att minska din konsumtion.

Kläder i hög kvalité är ofta tillverkade av bättre material och är därför mer slitstarka. Vi har hittat både dyra och billiga jaktkläder som är hållbara, för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Jaktkläder camouflage

De vanligaste plaggen för jägare är plagg i camouflage. Det beror främst på att du som är ute på jakt ska smälta in i omgivningen och inte synas för djuren. Det är också vanligt att ha mörka kläder med orangea detaljer på för att lättare synas för sitt jaktsällskap. Det kan kännas tryggare eftersom det då är lättare att hitta varandra. Vad du bör välja beror helt på dig och hur stort jaktsällskap du har. Det kan också bero på om det finns barn inblandade eller inte. Helt enkelt en smaksak. Men de bästa och vanligaste är antingen camouflagefärgade eller orangea klädesplagg när du är ute och jagar.

Jaktbutik.net

De bästa jaktkläderna på marknaden just nu

Genom grundliga undersökningar av befintlig information som finns ute på marknaden just nu, har vi samlat ihop de allra bästa jaktkläderna för dam, herr och barn i vår stora guide. Det har vi gjort för att guida dig i valet av jaktkläder. På så sätt sparar du tid och hittar rätt redan från början! Vi går igenom märke för märke så att du kan hitta det rätta märket för dig och dina specifika behov.

Bästa jaktkläder Härkila

Härkila är ett högkvalitativt märke som funnits sedan 1985. De har ett brett sortiment jaktkläder dam och jaktkläder herr med många funktioner. På grund av innovativa lösningar och tillverkade med Gore-Tex membran, är kläderna dessutom tysta och slitstarka. Vilket gör Härkilas kläder till det optimala valet för den erfarne och seriösa jägaren. Kläderna är dock ganska dyra, men det kan vara bra att ha utkik på Härkila jaktkläder rea. Då kan du få de bästa jaktkläderna på marknaden, för ett riktigt bra pris!

Härkila har allt du kan tänkas behöva för jakten – allt ifrån ryggsäckar och handskar till underställ och jackor. Det betyder att du kan hitta allt du behöver i samma märke som dessutom kompletterar varandra. Eftersom märket är välkänt och populärt kan du dessutom hitta deras produkter i de flesta affärer som säljer kläder för jakt och utomhuskläder.

Kortfattat:

För- och nackdelar:

Pinewood jaktkläder – Bästa budgetvalet

Pinewood är ett ledande märke när det kommer till jakt- och fritidskläder. De tillverkar sina kläder med minimal miljöpåverkan och har ett brett sortiment jaktkläder för vuxna såväl som jaktkläder barn. Eftersom alla märken inte tillverkar barn jaktkläder är Pinewoods sortiment extra bra för dig som söker barnkläder. Pinewood kombinerar kvalitet, bekvämlighet, bra passform och design till bra priser. Vilket gör Pinewoods sortiment till det mest prisvärda jaktsortimentet som finns på marknaden just nu.

Kortfattat:

För- och nackdelar:

Fjällräven jaktkläder – Bästa premiumvalet

Fjällräven är ett av Nordens mest välkända märken för utomhuskläder. De är kända för sin hållbarhet. Produkter från Fjällräven går ofta i generationer, vilket i sig gör det till ett bra val ur miljösynvinkel också, eftersom det minskar vår konsumtion. En anledning till att fjällrävens utomhuskläder är så slitstarka är på grund av materialet G1000 som både byxor, jackor och ryggsäckarna är tillverkade utav. Fjällräven har ett bra jaktanpassat sortiment för både män och kvinnor.

Fjällrävens produkter är dock oftast dyrast i sin klass vilket gör det till vårt bästa premiumval. På grund av kvalitén, slitstyrkan och hållbarheten är kläderna dock värda sitt höga pris!

Kortfattat:

För- och nackdelar:

Swedteam jaktkläder – Ett bra val

Swedteam är ett märke som tillverkar kläder anpassade för jakt i hög kvalitet. Deras kläder är dessutom ofta tillverkade i tysta material vilket är väldigt viktigt under jakt. Swedteam är ett välkänt märke som funnits i nästan ett sekel och är inriktar sig på just jakt! De har ett brett sortiment kläder för män, kvinnor och barn. Alltså ett bra märke för hela familjen. De har utvecklat nya koncept och innovationer vilket gör Swedteam till ett av de ledande märkena för jakt, på marknaden just nu. Likt Fjällräven är även Swedteams produkter dyra. Men designen och kvaliteten gör att Swedteams produkter är värda sitt höga pris. Passar bra för dig som vill ha snygga, praktiska och hållbara kläder för jakten.

Kortfattat:

För- och nackdelar:

Pumori – Också ett bra val

Pumori är ett nytt märke som tillverkar kläder specialanpassade för just jakt och inomhusaktiviteter i nordiskt klimat. Deras produkter är utformade för att kunna klara av hastiga väderomslag, frostiga morgnar och krävande vandringar. Alltså perfekt för dig som är ute på jakt året om, som lätt vill kunna anpassa ett klädesplagg beroende på vilket väder det är. Som dessutom klarar av tuff terräng. Priserna är varken jättehöga eller jättelåga, vilket gör att priserna passar många.

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]

Kortfattat:

För- och nackdelar:

FAQ

Hur tvättar jag jaktkläderna?

Du bör oftast tvätta dina kläder på 30 grader, ibland även 40 grader. Det är också viktigt att tänka på att inte använda tvättmedel och sköljmedel med parfym i, eftersom det kan störa djuren som är otroligt känsliga för dofter.

Är det bättre med dyra kläder?

Ofta är de dyrare märkena mer hållbara eftersom de är tillverkade av material med högre kvalitet. De är dessutom sydda på ett bättre och mer hållbart sätt som också resulterar i kläder som håller ihop längre. Har du koll på när butiker har utförsäljning jaktkläder, kan du däremot hitta dyra märken för riktigt bra priser. Försök därför att passa på när butiker har rea jaktkläder – då får du två flugor i en smäll! Det kan till och med finnas en kategori i menyn som heter jaktkläder outlet, vilket är bra att hålla koll på innan du köper något.

Vad är Alaska jaktkläder för något?

Alaska är ett välkänt märke som tillverkar jakt- och friluftskläder av hög kvalitet. De tillverkar skor, kläder, mössor och liknande anpassade för jakt!

Författare & testare

Thomas Ekberg

Thomas Ekberg

Thomas har lång erfarenhet inom jakt och är en av våra produkttestare för jaktbutik.net. Thomas är mycket noggrann i sina tester för att ge våra läsare en tydlig bild av verkligheten!

Vill du läsa mer? Se våra blogginlägg nedan!