Blaser r8 professional

Blaser R8 Professional

Den tyska vapenjätten har levererat ytterligare en modell av studsare som är designad för att användas mycket. Den är kort sagt resultatet av en tät kontakt mellan ingenjörer och jägare över hela världen. Blaser R8 Professional är uppgraderingen på den redan överlägsna Blaser R93 och den första i R8 serien.

Vad gör Blaser R8 Professional så speciell?

Utöver att Blaser samarbetar tätt med både jägare och ingenjörer, lyckas de skapa det som jägarna söker på marknaden. Ovanpå allt har de tänkt igenom designen, inte bara för säkerheten, men även rent estetiskt. Trots att det är ett modulvapen du kan designa mer eller mindre helt på egen hand, passar alla delar tillsammans och ger en unik elegans till geväret.

Blaser R8 professional

Se erbjudandet för Blaser R8 professional

Tryck på knappen nedan för att slussas vidare till jaktbutiken som innehaver det bästa priset för vapnet!

Säkerheten är viktigast

För att aktivt minska på jaktolyckor, eller att obehöriga får tag i och kan avfyra vapnen, har Blaser skapat en unik lösning för alla deras modeller. Magasinet är sammanfogat med avtryckaren och är löstagbart från geväret. När den här modulen tas bort är det omöjligt att avfyra geväret. Det är en lösning som sätter säkerheten ännu högre och gör olyckor ännu svårare att komma fram.

Avtryckaren är på en egen nivå

Istället för att använda en fjäder som drar tillbaka avtryckaren, har R8 Professional en desmodronisk metod istället. Det i sig gör att pålitligheten ökar tillsammans med funktionen, även när det är dåligt väder. Avtryckaren är relativt känslig, med kort avlossningstid och det innebär att skottet avfyras precis när jägaren avser. Ytterligare en liten detalj som ökar säkerheten.

Blaser R8 Professional kolv

Den här delen är så speciell att den förtjänar en helt egen del i artikeln. Det är nämligen en kolv olik alla andra på marknaden. Kolven på R8 professional är otroligt genomtänkt. Den har en unik kamutformning som fördelar rekylen jämnt horisontellt över axeln.

Avfyrningen blir på så vis mer bekväm för dig som skytt. Tillsammans med en mer brant vinkel och bättre handstöd på pistolgreppet får du ett mer avslappnat grepp. I sin tur får du bättre kontroll på ditt skytte och med det ett bättre träffresultat.

Du kan designa din egen R8 Professional Blaser precis som de andra modellerna, eller välja bland de redan färdiga varianterna

Gemensamt för alla är att de är syntetkolvar, och de kan anpassas ännu mer om du så önskar. Ett Blaser R8 Professional pris ligger idag på omkring 52 000 kronor, innan du gjort några tillval. Undantaget är Professional X som är cirka 10 000 kronor billigare.

Det för att den här modellen har inte ett löstagbart magasin. Till skillnad från Ultimate X som har ett extra magasin med plats för 10 extra hylsor.

Blaser R8 Professional Adjustable

Den här modellen har det justerbara kindstödet (AC) på kolven som är känt hos Blaser. Det hjälper dig att få till ett perfekt sikte. Tack vare det intuitiva minnet kan vapnet vila perfekt mot din kind varje gång. Kolven är hel och i syntet, med rakrepetersystemet får du en ännu mer effektiv avfyrning som passar ypperligt till hjortjakt.

Blaser R8 Professional Success

Här har vi en tumhålskolv istället för en hel standardkolv. Den är fortfarande i syntet och väger väldigt lite. Tumhålskolven är relativt ny i jaktvärlden och hämtad från sportskyttet. Fördelen är att det ger dig ännu mer kontroll och stadga. Tumhålet är anpassat får både höger- och vänsterskyttar, så ingen specialbeställning på kolven behövs.

Blaser R8 Professional Success Leather

Den enda skillnaden på den här modellen är de läderklädda detaljerna på kolven. Ytorna som du ska röra vid är klädda med läder. Utöver att det är en snygg design, ger det dig en bättre greppyta och känslan är bättre än jämfört med till exempel gummerade ytor. En lite extra lyx helt enkelt.

Blaser R8 Professional Success paket

Givetvis kan du anpassa din Success ännu mer, och göra ett eget vapenpaket. Du kan lägga till en ljuddämpare, antingen med Blaser Silencer pipa eller en ljuddämpare du skruvar på i efterhand.

Du kan också välja ett grymt kikarsikte så att du aldrig missar ett skott någonsin igen.

Blaser R8 Professional passar nästan all typ av jakt

Jodå, men det råder även delade meningar om det, beroende på vilken jägare du frågar. Det är en studsare med rakrepetersystem som innebär att det går ännu snabbare att dra fram nästa skott.

Tumhålen har tidigare setts mer på träkolvar, att den finns på en syntetkolv är relativt nytt i jaktvärlden. Det är också det som delar jägarna rent generellt. Många menar att när de väl provade tumhålskolven kommer de nu inte återgå till en vanlig hel kolv igen. Andra anser att det gör rakrepetersystemet ineffektivt, eftersom du ska få tummen ur hålet och tillbaka igen. Kanske är det en vanesak.

Mångsidigheten är nyckeln

Oavsett din åsikt kan du välja kaliber och pipa på din R8 Professional, vilket i sin tur innebär att du kan använda den till nästan alla typer av jakt. Allt från drev till fågel till hjort och älgjakt. Eftersom du dessutom kan byta pipa själv på ett kick är det enkelt att anpassa bössan efter vad du ska göra.

När du väl bestämt dig för vilken kolv du vill använda, kan du välja och vraka mellan pipor och kaliber. Tack vare detta slipper du ha flera olika vapen hemma i ditt vapenskåp, utan du kan ha ett som passar alla tillfällen. Lite som en borrmaskin som du byter delar på för att få en skruvdragare, polerare eller mutterdragare.