Jaktvapen

Blaser R8 – Jaktvapnet som imponerar

Blaser r8

Människan har genom alla tider använt sig av vapen för att kunna jaga och på så sätt skaffa sig föda. Det började med enklare spjut, pilbågar och stenyxor som sedan har utvecklats under årens gång för att bli de jaktvapen vi använder idag. Visst, det kan låta charmigt att skjuta med en pilbåge men det är betydligt enklare med ett riktigt gevär och djuren lider inte lika mycket då de dör snabbare.

Ta med Blaser ut i skogen

Det spelar ingen roll om du jagat i flera år eller om det är första gången du ska ut i skogen. Ett bra jaktvapen gör alltid att din jaktupplevelse blir både bättre och smidigare. Blaser tillverkar flera olika jaktvapen och är ledande inom vapentillverkningsbranschen. Det, tillsammans med många bra funktioner, gör att Blaser är många jägares favoritval när det kommer till jaktvapen. En av de populärare modellerna just nu är Blaser R8 Succes som du kan läsa mer om här!

Blaser R8

Blasers R8 gevär kommer i flera olika modeller som alla har olika funktioner. Vad de har gemensamt är att du kan ”bygga på” ditt gevär med de tillbehör du behöver. Det innebär att du kan välja flera olika tillval till geväret såsom vilket slutstycke, pipa, fäste, kaliber, kolv med mera som du vill ha. Du kan alltså skräddarsy ditt gevär så att de passar den form av jakt du tycker bäst om. Här är några egenskaper som alla R8 modeller har gemensamt:

Systemet är modulbaserat

Som vi nämnde så kan du själv ”bygga på” ditt gevär så att det passar dig. Det betyder även att geväret är lätt att både bygga ihop och plocka isär. Det är en stor fördel då det verkligen förenklar byte av nästan alla gevärets delar.

Rakrepetersystem

Det här är ett smidigt system som innebär att slutstycket på geväret inte behöver bli draget uppåt innan du drar bakåt när du ska få ut hylsan. Du drar bara bakåt och sedan framåt i en rak rörelse. Det gör att du kan ladda om och repetera betydligt snabbare så att du inte förlorar värdefull tid som djuret kanske hinner smita iväg på.

Blaser r8 magasin

Löstagbart magasin och bättre säkring

Alla R8 modeller har ett så kallat spänntangentsystem, vilket innebär att slagstiftet blir spänt när du säkrar vapnet och vice versa. När du säkrar vapnet så blir slagstiftet spänt. Dessutom är både avtryckaren och magasinet ihopsatt till en modul. Knapparna till magasinet sitter precis ovanför avtryckarsäkringen vilket betyder att du kan ta loss magasinet väldigt snabbt utan att ens se det.

Precisionsavtryckare

Det vanliga är att använda en fjäder för att få avtryckaren att gå tillbaka till sitt ursprungsläge. R8 modellerna använder sig dock av ett annat, smidigare sätt som heter desmodronisk metod. Det gör att R8 modellerna blir extremt pålitliga, även om vädret skulle vara riktigt kasst.

Blaser kolv

Tumhålskolv

Rätt kolv till ditt gevär gör att det blir ergonomiskt bättre att hålla i vapnet samt enklare att jaga. En tumhålskolv är som ett klassiskt pistolgrepp och gör att du får bättre grepp om vapnet. Du får dessutom en mer naturlig vinkel på handen och kommer på så sätt närmare avtryckaren.

Läs om hur Blaser R8 klarade sig i vårt jaktvapen test här!

Se vår produktkatalog med jaktvapen här!