Jaktkläder

Härkila jaktkläder

Härkila jaktkläder

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det uttrycket har sällan passat bättre än när du ska ge dig ut flera timmar i skogen i alla sorters väder. Dina kläder ska klara av kyla, vara lätta att röra sig i men även klara av när du är behöver ligga still på blött underlag. Härkila erbjuder jaktkläder av hög kvalitet och de är ett populärt val för både erfarna jägare och nybörjare.

Något för alla

Härkila har blivit ett väldigt populärt märke och det är inte svårt att förstå varför. De har skapat kläder av hög kvalitet i över 35 år och har något för alla storlekar och säsonger. Deras kläder är väldigt slitstarka kommer med många smarta lösningar och funktioner. Många av deras kläder och tillbehör kommer antingen i kamouflagefärger eller grönt vilket gör det lätt att smälta in i omgivningen. För att göra det ännu bättre har de blandat in rött i sina kamouflagefärger. Vilda djur kan inte se färgen men du blir synligare för andra jägare, vilket minskar risken för jaktolyckor. De använder sig av Gore-Tex membran till majoriteten av sina kläder vilket gör de vattentäta och bekväma att röra sig i. En annan sak som är värd att nämna är att deras kläder är väldigt tysta och inte prasslar. På så sätt blir det enklare att närma sig djuren utan att de hör dig. Du kan även hitta varma fleecetröjor i deras sortiment som både är ventilerande och slitstarka.

Härkila jacka

Tillbehör och skor

Förutom bra jaktkläder så är det viktigt att ha bra skor på fötterna och rätt tillbehör med sig. Deras jaktkängor är flexibla och bekväma att ha på sig. Du kan själv välja om du vill ha en modell med lågt, mellan eller högt skaft. De flesta av deras skor har Gore-Tex membran som är helt vattentätt så du inte får problem eller blöta fötter när du går där det är vått. Rör du dig i väldigt våta marker erbjuder de robusta gummistövlar med varmt foder i fleecematerial.

Oavsett om du är ute flera gånger i veckan eller bara någon gång per säsong så är det viktigt att klä dig efter väderförhållandena och naturen. Genom att kolla in Härkilas sortiment kan du hitta allt du kan tänkas behöva inför jakten. Alltifrån mössor, vantar och underställ till hela jaktställ, kängor och jackor. Dessutom har de ett stort utbud av olika tillbehör såsom ryggsäckar, vapenfodral, remmar och bälten.

Se hur Härkila klarade sig som märke i vårt stora klädmärkes test!

Se vår produktkatalog med kläder från Härkila här!

Relaterade inlägg