Jaktvapen

Allt du behöver veta om Merkel Helix

Merkel Helix

I takt med att allt fler inser hur både svårt och spännande det kan vara att använda ett jaktgevär har jakt kommit att bli mer populärt. Oavsett om du är proffs eller jagar för skojs skull är det fundamentalt med ett riktigt bra jaktgevär.

Därför kan du läsa vidare och ta del av mer information och bedömningar när det gäller jaktvapnet Merket Helix:

 • Helix startade 1898 och har lång erfarenhet.
 • Vapentillverkare från Tyskland.
 • Helix erbjuder lyxiga jakt- och hagelgevär.

 

Varför du ska välja Merkel Helix

Först och främst ska du veta att Merkel Helix är väl etablerade som vapentillverkare sedan 1898 och erbjuder utmärkta mer lyxiga jaktgevär. De tillverkar högkvalitativa vapen med väldigt bra precision där Merkel Helix blivit bland många olika modeller blivit en av de mest populära.

Om du vill repetera vapnet går det snabbt och enkelt. Jaktvapnet väger runt 3 kg och är lätthanterligt. Dessutom är det enkelt att montera isär Merkel Helix om du skulle behöva transportera dig. Eftersom jaktvapnet har funnits på marknaden under några år kan du leta efter en Merkel Helix begagnad om du inte vill betala fullt pris. Dessutom finns många olika modeller att välja mellan:

Olika Merkel Helix modeller

 • Noblesse Merkel Helix: Den här lyser med kombination av dyrbar valnöt, ebenholts och en guldpläterad avtryckare samt bulthuvud.
 • Merkel Helix Wild Boar: Ett klassiskt och stilrent vapen för drevjakt.
 • Sportster Merkel Helix: Med ursprung från sportsfären har den ergonomiska fördelar som möjliggör snabba uppföljningsskott.
 • Merkel Helix Tracker: Större slutstyckshandtag för snabbare repetering med 5-skottsmagsin.
 • För vardagsjakt i utmanande jaktmiljöer ska du ha Merkel Helix Explorer.
 • Merkel RX Helix: Med glasfiberförstärkt kompositkolv och ställbar kolvkam.
 • Välj Merkel Helix Alpinist med möjlighet till olika kaliber och avtagbart magasin för 3 till 5 skott.
 • Merkel Helix Speedster 8×57: Högkvalitativt kulgevär.
 • Välj Merkel Helix Black för att få en direkt avtryckare som är justerbar från ca 900 till 1.900 gram.

Merkel Helix bäst i test

När du håller Merkel Helix ger den ett bra grepp och sitter stadigt. Därmed kan du känna dig säker på att jaktvapnet inte glider ur händerna vid dåligt regnigt väder. Dessutom har Merkel Helix en ny konstruktion av rakrepetering som är enkel och smidig. Det här innebär att laddrörelsen blir kortare i kombination med kuggsystem och även slutstycksrörelse som är dubbelt så långa. Resultatet av den nya konstruktionen är att laddrörelse blir väldigt snabb.

Om du vill byta magasin finns plats för tre patroner och en i loppet. Radmagasinet är löstagbart och det går smidigt att ta loss genom att du enkelt trycker in två knappar på sidan av lådan.

 • Robust jaktvapen som ger ett bra grepp med inslag av Merkel Helix syntet.
 • Ny konstruktion av rakrepetering som gör laddrörelse snabbare.
 • Löstagbart magasin.
 • Utmärkt precision och lämpligt för snabbt skytte på nära håll.
 • Hög säkerhet med snabb och smidig uppspänning som en Blaser studsare.
 • Enkelt att montera ihop och isär.

Merkel Helix har utmärkt precision och hög säkerhet

Du kan räkna med väldigt bra precision då Merkel Helix utför .30-06 träffbilder runt 30–35 millimeter som är oerhört bra. Oavsett vilken typ av jakt du föredrar ska du veta att Merkel Helix är lämpligt för jakt på nära håll som kännetecknas av högt tempo. Dessutom passar den väldigt bra om du snabbt måste förflytta dig. Du kan både montera isär den lika snabbt som du kan montera ihop den.

Trots att det saknas traditionell säkring får du bra säkerhet med Merkel Helix. Säkerhetsmekanismen innebär att det spänns vid ögonblicket du trycker av vilket ökar säkerheten. Dessutom får du snabb och smidig uppspänning som liknar en Blaser studsare. Därför följer en kort jämförelse mellan jaktvapnen Merkel Helix och Blaser R8.

Merkel Helix vs Blaser R8

Blaser modellerna är modulbaserade vilket innebär att du enkelt både kan lägga till och avlägsna tillbehör utifrån dina behov. Dessutom kan du beroende på olika jaktmoment ändra tillbehör snabbt och enkelt. Det finns stora likheter mellan Merkel Helix och Blaser R8 eftersom båda jaktvapen ger dig möjlighet att bygga på slutstycke och pipa.

Dessutom kan du också lägga till fler fästen, kaliber och även Merkel Helix kolv. När du väljer pipor är Merkel Helix gängade M 15 x1 med öppna riktmedel som du enkelt kan byta ut mot en ljuddämpare.

Men det finns även vissa utmaningar med Blaser R8 och Merkel Helix problem är framförallt för de som är vänsterskyttar. I nuläget finns varken Blaser R8 eller Merkel Helix vänster som innebär att det blir svårare att använda för vänsterskyttar.