Jakttillbehör

Pulsar Digisight Ultra N455 test

Pulsar Digisight Ultra N455

I Sverige sker en stor del av jakt i mörker, speciellt under vinterhalvåret. Därmed är ett mörkersikte ofta ett måste för jakten. Varumärket Pulsar ligger i framkant när det gäller högkvalitativa mörkersikten till konkurrenskraftiga priser.

Om du letar efter ett förstklassigt digitalt kikarsikte för mörkerjakt är Pulsar Digisight Ultra N455 ett bra alternativ. Pulsar 455 kommer även i modellen Digex N455. Nedan följer en recension för det funktionspackade kikarsiktet Digisight Ultra N455.

Pulsar Digisight Ultra N455

Pulsar Digisight Ultra N455

Tryck på knappen nedan för att slussas vidare till jaktbutiken som innehaver det bästa priset för vapnet!

Vem behöver ett Pulsar Digisight Ultra N455?

Digisight Ultra N455 är ett passande digitalt kikarsikte för dig som vill kombinera lågt pris med många funktioner. Detta mörkersikte har flera funktioner jämfört med vanliga digitala kikarsikten såsom videoinspelning, kompatibilitet med Stream Vision-appen, automatisk avstängning beroende på position, med mera. Pulsar Digisight Ultra N455 passar för jakt och spaning under både dag och natt.

Modellen Digex N455 har ett mera strömlinjeformat och traditionellt utseende, till skillnad från den mer robusta konstruktionen hos Digisight Ultra N455. Eftersom priset inte skiljer sig avsevärt mellan de två Pulsar N455 kikarsiktena är Digisight Ultra N455 ändå värt de extra kronorna.

Båda modellerna står sig bra i förhållande till dyrare sikten som exempelvis de från Blaser.

Pulsar Digex N455 test

Utifrån recensioner från flera kanaler på Youtube råder konsensus att Pulsar har lyckats bra med att tillhandahålla ett högteknologiskt mörkersikte. Pulsar Digisight Ultra N455 är ett kikarsikte fullspäckat med funktioner och nedan följer några exempel.

Digitala funktioner

Exempelvis kan du nolla siktet både vid lägsta och högsta zoomen samt även frysa zoomen. Du har fem inskjutningsprofiler och inom varje profil kan du spara upp till 10 avstånd. Även vid Pulsar Digex N455 inskjutning har du samma antal profiler och avstånd.

Det finns möjlighet att spela in video och ljud som du sedan kan överföra till en enhet för att dela med vänner och familj. Digisight Ultra N455 är även kompatibel med WiFi och Stream Vision-appen så du kan ansluta siktet direkt till en smartphone eller surfplatta.

Dessutom kan du programmera siktet att automatiskt stängas av baserat på dess position. Tekniken kan också assistera dig vid fotografering så dina bilder blir skarpare och stabilare.

Förbättrad display för mörkerseende

Digisight Ultra N455 har en högupplöst CMOS-sensor och en inbyggd osynlig 940 nm IR-lampa för att du ska kunna upptäcka vilt på 500 meter, vilket är rätt långt när du fotograferar eller jagar på natten.

Dessutom ger den svart/vita skärmen skarp klarhet som möjliggör ytterst detaljerad syn. Med bild-i-bild har du en ännu bättre sikt över målet utan att kompromissa med sikten i resten av synfältet.

  • CMOS-sensor på 1280×720 punkter
  • HD-skärm med hög kontrast och klarhet
  • Digital 4x zoom med bild-i-bild
  • IR-lampan har 940 nm våglängd
  • Räckvidden är 500 meter i totalt mörker
  • One-Shot-Zero som ställer in siktet automatiskt

Uppladdningsbart IPS 7A Batteripack

Digitala kikarsikten har vanligtvis en batteritid någonstans mellan fyra till tio timmar och Digisight Ultra N455 faller inom det här intervallet. Med det medföljande IPS 7A batteripaketet har detta kikarsikte en batteritid mellan tre till sex timmar vid användning. Digisight Ultra N455 kan även användas med en extern strömkälla såsom ett mikro USB för extra timmar ute på fältet.

Robust konstruktion

Digisight Ultra N455 har en robust konstruktion även om det är ett digitalt sikte. Den har en IPX7 vattentäthet och klarar att ligga tre meter under vattenytan i 30 minuter. Det här kikarsiktet klarar dessutom av en rekyl upp till 6 000 joule, vilket är tillräckligt för gevär med grövre kalibrar, vilket gör siktet väl lämpat för vildsvinsjakt.

Begränsningar hos Digisight Ultra N455

Det kan vara svårt att finna några nackdelar med det här digitala kikarsiktet, eftersom Pulsar verkligen tänkt på det mesta. Men ju fler funktioner du har desto mer har du att lära innan du kan börja använda siktet under jakt.

Mängden funktioner och de högteknologiska lösningarna kan vara svåra att hantera för jägare som föredrar enklare utrustning.

Som tur är finns en manual på engelska som hjälper dig att snabbt kunna använda siktet till din fördel. Det finns självklart mindre avancerade kikarsikten på marknaden, men om du är intresserad av ett digitalt kikarsikte är det lika bra att ta de extra funktionerna som Digisight Ultra N455 erbjuder.

Mindre problem

Enligt olika forum som berör jakt finns det mindre problem som kan uppstå med detta sikte. Till exempel händer det att det kan krångla med uppkopplingen till Stream Vision-appen eller att det inte fungerar när du vill ställa in siktet. Men i det sistnämnda fallet så kan du skjuta in geväret på lite kortare avstånd så att siktet upptäcker träffbilden lättare.

Sammanfattning och omdöme

Pulsar Digisight Ultra N455 är ett digitalt mörkersikte till ett mycket rimligt pris när du ser till funktionerna du får. Är du en jägare som uppskattar de fördelar det ger dig på fältet kommer du inte bli missnöjd med det här siktet. Om du dessutom är familjär med andra modeller av Pulsar N455 kikarsikten sedan tidigare kommer du lära dig ännu snabbare.