Jaktvapen

Sauer 101 – ett jaktvapen med genomarbetade detaljer

Sauer 101

Med Sauer 101 har du nu möjligheten att höja kvaliteten på din jaktupplevelse. Här har du ett unikt vapen där varje del är genomtänkt och anpassat för att ge dig en unik upplevelse. Modellen är framtagen för att passa de flesta. De bästa delarna av tidigare modeller är kombinerade med användarvänlighet och ett lägre pris.

Till exempel är säkringen flyttad från kolvhalsen och sitter här på den bakre delen av slutstycket. Bara det ökar säkerheten när du använder vapnet. Designen är ren, enkel och diskret. Vill du montera ett benfäste är det mycket enkelt. Här är din nya jaktkompanjon!

Sauer 101

Sauer 101

Tryck på knappen nedan för att slussas vidare till jaktbutiken som innehaver det bästa priset för vapnet!

Nyskapande modell

Den här modellen är ett svar på marknadens önskan om en billigare modell från den tyska vapenjätten. Till skillnad från tidigare modeller kan du inte själv byta pipa utan behöver i så fall skicka in den till fabriken. Detta bör dock inte vara ett problem eftersom den kommer med utmärkt kvalitet och kommer hålla länge. Du har även möjlighet att köpa ett Sauer 101 paket, där du får allt du behöver i ett utmärkt utförande. När den första modellen kom ut på marknaden 2013 fick den en fin recension i jaktvärlden.

Sauer 101 GTI test

Den trogna bästsäljaren fortsätter att imponera. Vapnet får höga betyg för ergonomi i toppklass, unika detaljer, användarvänlighet och säkerhet. Sauer 101 GTI har det patenterade systemet Ever Rest lådfixering i kolven. Ever Rest- systemet står med lätthet emot kyla, fukt och hetta. Laminerat trä ger en extra stabil tumhålskolv och förbättrar balansen ytterligare.

Specifikationer Sauer 101 GTI Standar

 • Vikt: 3,22 kg
 • Längd: 106,5 cm.
 • Piplängd: 56 cm

Fler modeller

Sauer 101 Scandic ger dig som jägare maximal flexibilitet och finns i tre oslagbara utföranden. Du kan välja mellan;

 • Syntetkolv
 • Carbonkolv
 • Tidlös valnötskolv

Precis som Sauer 101 Classic XT får du förstklassig ergonomi och ett vapen av högsta kvalitet.

Sauer 101 Classic XTA ger dig en justerbar kolvkam. Letar du efter en allroundmodell som passar både berg- och slättlandskap har du dessutom Sauer 101 Alaska, som passar i alla omgivningar och ger ett pålitligt resultat.

Tillbehör

Värd att nämna är Sauer Titanium Pro ljuddämpare. Precis som namnet syftar på är den tillverkad i titan och väger endast 280 gram. Den är lätt att rengöra, fastnar inte i fodralet och passar till flera kalibrar.

Ett annat bra tillbehör är Sauer Flexpro Bipod. Stödet är tillverkat i kolfiber, fästs med magneter och väger endast 160 gram. Därför är det både lätt att ta med och ännu lättare att använda. Du kan även köpa ett komplettpaket, där du får allt du behöver.

Sauer 101 vs Tikka T3

Här har du två modeller som båda är enkla att ta med sig ut. Sauer 101 är lätt att använda och kan ställas in för att passa skytten perfekt. Den unika konstruktionen som Sauer levererar gör att rekylkrafterna leds vidare till stocken på ett effektivt sätt. Tikka T3 har ett bra grepp. Dessutom ger modellen användaren möjlighet att byta ut både framstocken och andra delar på ett enkelt sätt för en mer bekväm upplevelse.

Båda gevären är lätta att anpassa, även om Tikka t3 är den enda av dem där du kan byta ut delar på egen hand. Trots det är det inte mycket som behöver anpassas på din Sauer 101 för att få en väl anpassad upplevelse.

Viktskillnaden mellan de två gevären är liten, fast Sauer 101 är en aning tyngre. Men i och med att ett av Sauers stora fokus ligger på bra balans är det här värt att nämna att Tikka T3 har en något tyngre ljuddämpare. Eftersom den är frontmonterad rubbar den balansen något. Därför kan Sauers modell kännas mer stabil. På grund av den skillnaden prisar många användare den gedigna kvaliteten hos Sauer 101 i valet mellan de två gevären.

Specifikationer Tikka T3

 • Vikt: 2,9 kg
 • Längd: 108 cm
 • Piplängd: 57 cm

Mauser M12 vs Sauer 101

En annan populär jämförelse är mellan Mauser M12 vs Sauer 101, som är två gevär, byggda i samma tyska fabrik. Det här är ett repetergevär som har ett mycket dyrare pris. Geväret har samma låsklackar som Sauer 101 men många upplever det här geväret som lite mjukare och snabbare. Ett gevär som passar skyttar med lite mindre händer.

De har olika säkringssystem där Sauer 101 har ett ergonomiskt smidigt tvåstegssystem med tangent, medan Mauser har ett trestegssystem. Däremot har de båda samma avtryckarsystem, som får högt beröm.

Specifikationer Mauser M12

 • Vikt: 3, 56 kg
 • Piplängd: 56 cm
 • Längd: 106,9 cm

En trogen följeslagare

När du väljer Sauer 101 väljer du åratal av kvalitet. Därför kan du lita på att du kommer göra ett bra val. Utöver det får du en fantastisk design och har du några funderingar kan du alltid få tips och råd både på olika forum på nätet och bland professionella återförsäljare.